Web Site in lucru!

Atelierul Philemon #5: despre visele prevestitoare de moarte, în viziunea Mariei-Louise von Franz

Publicat pe: 07-05-2015 de admin

visele-si-moartea-600p400

Atelierul Philemon cu numărul cinci, de joi, 7 mai, este dedicat celei mai spectaculoase cercetări semnate de Marie-Louise von Franz, Visele şi moartea. Ce ne spun visele muribunzilor, o carte-eveniment apărută în colecţia Philemon a editurii Nemira.
Visele sunt necruţătoare şi extrem de riguroase, ele reprezintă vocea naturii care grăieşte foarte special în apropierea morţii, în tendinţa ei de a ajunge la conştientizare.
Vă invităm, deci, la o discuţie despre modul în care inconştientul îl pregăteşte pe visător pentru cel mai important rit de trecere. Ce ne spun visele despre moarte? Care este atitudinea conştiinţei şi cea a inconştientului faţă de această mare experienţă, sortită tuturor acelora care s-au născut în trup? Cum însoţesc sufletele noastre procesul Marii Treceri prin urzelile arhetipale care se fac în adâncurile nebănuite ale fiinţelor noastre?

Iată câteva întrebări la care vom încerca să răspundem la întâlnirea de joi, pe 7 mai la ora 19.00, în acelaşi cadru primitor al Librăriei Cărtureşti Verona.
Invitatele Laviniei Bârlogeanu de la această ediţie sunt Camelia Boancă, Claudia Vâlceanu şi Maria Mânzat.Tags: , ,


Lasă un comentariu