Web Site in lucru!

Despre recunoașterea umbrei și integrarea ei, la ediția aniversară a Atelierelor Philemon

Publicat pe: 28-10-2015 de admin

600p400b (2)

Atelierele Philemon ale Editurii Nemira își deschideau pentru prima oară porțile în urmă cu un an, pentru a ne oferi un spațiu cald și protector, un context sigur pentru a discuta despre noi înșine, despre procesele interioare care ne copleșesc uneori, despre căutări și temeri, despre un sens al existenței nostre în trup și, desigur, despre multe alte subiecte la fel de provocatoare pe care le propun autorii colecției Philemon.
A trecut, iată, un an și constat cu mare bucurie că ideea unei colecții care să insipre sentimentul unei case primitoare pentru toți aceia dintre noi interesați de propria transformare și evoluție psihică a prins rădăcini și crește foarte frumos, lună de lună, datorită, în primul rând, dumneavoastră, publicul nostru fidel.
Din nefericire, editorul Valentin Nicolau – încântat de acest proiect la vremea începuturilor sale – nu mai este printre noi la această primă aniversare, pentru a constata că entuziasmul pe care-l manifestase a avut un puternic temei. Ne doream niște întâlniri dedicate nu doar subiectelor majore ale unui domeniu științific și cultural în vogă, ci, mai ales, în care să ne putem privi în oglindă cu onestitate, să încercăm să descifrăm provocările procesului de individuare care se urzește în interiorul nostru și să ne sporim- fiecare, pe măsura propriilor puteri – limitele conștienței.

Observând interesul dumneavoastră pentru temele discutate, fidelitatea față de proiectul nostru, dar, de asemenea, naturalețea, sinceritatea și curajul de a pune întrebări și de a dezvălui frământări personale, pot să spun cu mare bucurie că ”Philemon” a devenit acel loc protector și sigur pentru cei care au curajul de a se privi cu onestitate și de a se dedica propriei lor transformări.

Joi, pe 29 octombrie, vom continua să discutăm despre cel mai sensibil subiect al procesului de autoanaliză și evoluție: recunoașterea Umbrei și integrarea ei.Vă așteptăm la sediul Mind Evolution Society, de pe Strada Lunei, nr. 5.

Lasă un comentariu