Web Site in lucru!

Lavinia Bârlogeanu


Lavinia Bârlogeanu s-a născut la Reşiţa, la 29 ianuarie 1963. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti şi în prezent este profesor universitar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul aceleiaşi universităţi. În perioada 2002-2003 face studii postdoctorale în semiostilistică şi antropologie culturală la Universitatea Paris 4 Sorbona şi la Universitatea Paris 5 „Rene Descartes”. Din 2003 este cercetător asociat la Laboratorul Langues – Musiques – Societes, o unitate mixtă de cercetare a Universităţii Paris 5 şi a Centrului Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Franţa. A coordonat mai multe proiecte internaţionale de cercetare.

 

În 2001 a publicat volumul Psihopedagogia artei la Editura Polirom. Au urmat studiile Antropologie sub semnul valorii (2004, Editura trei) şi Strategii identitare şi interculturalitate în spaţiul românesc (2005, Editura Humanitas). A coordonat mai multe volume internaţionale publicate la Editura Humanitas şi la Editura Universităţii din Bucureşti (2005, 2007). A publicat studii şi articole în reviste internaţionale şi în volume apărute la prestigioase edituri din Franţa, Germania şi Canada.

 

În 2011 debutează ca autor de ficţiune cu romanul Nodurile Lunii. Urmează, în 2012, romanul Arrhetonul (Editura Nemira), iar în 2013 cartea monografică Jung îndrăgostit de suflet (Editura Nemira). În 2014 apare studiul jungian al arhetipului Răului, intitulat Diavolul în viziuni, povești și vise (Editura Nemira).

 

Lavinia Barlogeanu - ArrhetonulLavinia Barlogeanu - Jung indragostit de sufletLavinia Barlogeanu - Diavolul in viziuni, povesti si viseLasă un comentariu